Bonuscode
:De duindoorn werd binnen de geneeskunde al eeuwenlang gebruikt in de Tibetaanse regio, maar hij werd pas de afgelopen 20 jaar door wetenschappers en artsen in de westerse wereld bestudeerd. En uiteindelijk werd een lang vergeten, natuurlijk geneesmiddel wetenschappelijk erkend als een supervrucht. Dankzij de hoge concentratie van voedingsstoffen genezen en voeden de voedingssupplementen met duindoorn het lichaam van binnenuit. De duindoorn bevat natuurlijke eigenschappen voor celregeneratie en het behoud van een jonge uitstraling. Door de duindoorn regelmatig te gebruiken, kunt u de manier waarop u eruit ziet en u zich voelt verbeteren.
De vitamines in de duindoorn hebben een hogere concentratie dan in elk ander stuk fruit of groente. Hij bevat bijvoorbeeld 3 keer meer vitamine A dan wortels, 10 keer meer vitamine C dan sinaasappels, en 4 keer meer vitamine E dan zonnebloemzaden
Sinaasappels Kiwi Broccoli Duindoorn
Amandelen Zonnebloempitten Duindoorn Tarwekiemolie
Duindoorn heeft 3 x meer vitamine A dan wortelen
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
De duindoorn komt oorspronkelijk uit het Himalayagebergte, waar het door zijn
Het medische gebruik van de duindoorn in die tijd bestond ook uit de
De duindoorn werd in Eurazië eeuwenlang gebruikt in de voeding en als
De duindoorn ontwikkelt snel een uitgebreid wortelsysteem en om die reden is door Russische astronauten om hun gezondheid, stressbestendigheid en weerstand tegen kosmische straling te versterken. Bovendien was duindoornsap de officiële drank van de Chinese atleten tijdens de Olympische Spelen. |
|
Hartziekten en kanker zouden zich kunnen ontwikkelen door excessieve oxidatie die wordt veroorzaakt door vrije radicalen. Veroudering
verminderen.Een gezond persoon beschikt over een sterk oxidatiesysteem; het
systeem zelf wordt geprogrammeerd om de gevaarlijke substanties uit het lichaam te neutraliseren en uit te scheiden.Met de jaren wordt dit systeem echter zwakker; het wordt ook verergerd door continue stress, ziekte, verslavingen, het gebruik van stimulerende middelen, onredelijk veel zonnebaden, vervuiling, langdurige ontstekingen, trauma’s, voeding van slechte kwaliteit e.d. De gevaarlijke vrije radicalen hebben impact op vele organen, in het bijzonder het hart- en vaatstelsel.Het veroorzaakt een verhoogd cholesterolgehalte, verminderde elasticiteit van bloedvaten en hypertensie.De huid, de ogen, het immuunsysteem en de verbindingsweefsels hebben hierdoor ook veel te verduren.
Antioxidanten zijn de meest krachtige opponenten van vrije radicalen die
lichaamscellen vernietigen.De duindoorn is een van de sterkste antioxidanten die sinds lange tijd bekend is; ze heeft een hoog gehalte aan natuurlijke antioxidanten: vitamines C, E, A, bètacaroteen, seleen, flavonoïde e.d. |
|
Vitamine A is een groep van antioxidantverbindingen die een belangrijke rol spelen bij het gezichtsvermogen, de groei van de botten en een gezond immuunsysteem. Vitamine A draagt ook bij aan de algemene gezondheid van de ogen, slijmvliezen en helpt de huid effectief beschermen tegen bacteriėn en virussen, terwijl het risico op ontstekingen, ademhalingsproblemen en andere infectieziekten worden verminderd. Duindoorn bevat een hogere concentratie aan vitamine A dan alle andere bronnen. Hij bevat 3 keer meer vitamine A dan wortels. De duindoorn bevat acht verschillende soorten carotenoïden. De meest actieve is ß (bèta)caroteen, van waaruit retinol vitamine A vormt. Recente studies hebben bewezen dat carotenoïden de werking van kankerverwekkende substanties die verantwoordelijk zijn voor de vorming van kwaadaardige tumoren, kunnen bestrijden.
_____________________________________________________________________________________
Berges RR, Windeler J, Trampisch HJ, et al. Randomised, placebo-controlled, double-blind clinical trial of beta-sitosterol in patients with benign prostatic hyperplasia. Beta-sitosterol Study Group. Lancet. 1995;345:1529–1532.
Berges RR, Kassen A, Senge T. Treatment of symptomatic benign prostatic hyperplasia with beta-sitosterol: an 18-month follow-up. BJU Int. 2000;85:842–846.
Batool Farhat, Shah Hussain Asad, Syed Dilnawaz Ahmed, Darakhshan Jabeen Haleem. Oral Supplementation of Sea Buckthorn (Hippophae Rhamnoides L. Spp. Turkestanica) Fruit
Cenkowski S, Yakimishen R, Przybylski R, Muir WE. Quality of extracted sea buckthorn seed and pulp oil, Can Biosystems Engin 48:3.9-3.16, 2006.http://engrwww.usask.ca/oldsite/societies/csae/protectedpapers/c0508.pdf
Different subspecies and harvesting times. J Agric Food Chem. 2006 Oct 18;54(21):8065-70.
Dharmananda S. Sea buckthorn. Institute of Traditional Medicine Online, 2004,http://www.itmonline.org/arts/seabuckthorn.htm
Extract Modifies Haloperidol Induced Behavioral Deficits and Increases Brain Serotonin Metabolism.
Gorbatsova J, Lõugas T, Vokk R, Kaljurand M. Comparison of the contents of various antioxidants of sea buckthorn berries using CE. Electrophoresis. 2007 Nov;28(22):4136-4142.
Henry, Thomas, DHA levels implicated in epilepsy, American Academy of Neurology 04/05/2004, Emory University School of Medicine.
Institute of Clinical Medicine, University of Tromso, Tromso, Norway, Department of Medicine .Minerva Med. 2002 Oct;93(5):357-63.
International Seabuckthorn Association, Beijing, China, August, 2005.
Klippel KF, Hiltl DM, Schipp B. A multicentric, placebo-controlled, double-blind clinical trial of beta-sitosterol (phytosterol) for the treatment of benign prostatic hyperplasia. German BPH-Phyto Study group. Br J Urol. 1997;80:427–432
Kadow C, Abrams PH. A double-blind trial of the effect of beta-sitosteryl glucoside (WA184) in the treatment of benign prostatic hyperplasia. Eur Urol. 1986;12:187–189.
Kemp , Stephan, Ph.D, Watkins Paul, M.D.,Ph.D, Changshun Li, Chang Xinmin, Wang Fenrong. Very long-chain fatty acids and adrenoleukodystrophy. First Teaching Hospital of Xian Medical University. A Clinic Observation: Seabuckthorn Seed Oil Treatment of Reflex Esophagitis.HIPPOPHAE . 1996, Vol.9 (4): 40-41.
Kallio H, Yang B, Peippo P, Tahvonen R, Pan R. Triacylglycerols, glycerophospholipids, tocopherols, and tocotrienols in berries and seeds of two subspecies (ssp. sinensis and mongolica) of Sea Buckthorn (Hippophaë rhamnoides). J Agric Food Chem. 2002 May 8;50(10):3004-9.
Larmo P, Alin J, Salminen E, Kallio H, Tahvonen R. Effects of sea buckthorn berries on infections and inflammation: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial, Eur J Clin Nutr. 2007 Jun 27.
Li TSC, Beveridge THJ. Sea buckthorn: a new medicinal and nutritional botanical. Agriculture and Agri-Food Canada, Publication No. 10320E, Ottawa, 2007.
Li TSC, Beveridge THJ. Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.): production and utilization. National Research Council of Canada, Research Press No. 46317, ISBN 13-9780660190075
Marcus C.C.W. Elliott M.D.Seabuckthorn, Hippophae Rhamnoides L, A Whole Food Answer to Better Nutrition. - 2005
Schulz V, Hansel R, Tyler VE. Rational Phytotherapy: A Physicians' Guide to Herbal Medicine. 3rd ed. Berlin, Germany: Springer-Verlag; 1998:231.
Sakti Jana, William R. Schroeder and Branka Barl, FINAL REPORT Sea buckthorn cultivar and orchard development in Saskatchewan July.12.2002
http://www.shinyhorse.com/index.html
Seabuckthorn (Hippophae L.), a Multipurpose Wonder Plant. Vol. II: Biochemistry and Pharmacology. Editor-in-Chief: Virendra Singh - 2006
Seaberry, Hippophae rhamnoides L., United States Department of Agriculture, Natural Resources Conservation Service, http://www.naturalproductsinsider.com/
Singh V, Gupta RK, Sawhney RC, Arumughan C. Tocopherols and carotenoids in fruit pulp oil of seabuckthorn growing in dry temperate Himalayas, In: Proceedings of the 2nd Conference of the
Tiitinen KM, Hakala MA, Kallio HP. Quality components of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) varieties. J Agric Food Chem. 2005 Mar 9;53(5):1692-9.
Yang B, Kallio HP. Fatty acid composition of lipids in sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries of different origins. J Agric Food Chem. 2001 Apr;49(4):1939-47.
Yang B, Karlsson RM, Oksman PH, Kallio HP. Phytosterols in sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries: identification and effects of different origins and harvesting times. J Agric Food Chem. 2001 Nov;49(11):5620-9.
Yang B, Linko AM, Adlercreutz H, Kallio H. Secoisolariciresinol and matairesinol of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries of
Wilt TJ, MacDonald R, Ishani A. Beta-sitosterol for the treatment of benign prostatic hyperplasia: a systematic review. BJU Int. 1999;83:976–983.
Zeb A. Important therapeutic uses of sea buckthorn (Hippophae): review. J Biol Sci 4:687-693, 2004.http://ansijournals.com/jbs/2004/687-693.pdf
Zeb A. Chemical and nutritional constituents of sea buckthorn juice. Pak J Nutr 3:99-106, 2004.
Zeb A. Anti-carcinogenic potential of lipids from Hippophae: evidence from the recent literature, Asian Pacific J Cancer Prev 7:32-5, 2006